sunnuntai 3. elokuuta 2014

~Mee mökille äläkä jää kaupunkiin- part 2~

Noniiiiin, elikkäs oon nyt aamusta iltaan ollu serkkujen kanssa porukoiden kotona ja heti menny kotiin päästyä kuvien muokkausken jälkeen nukkumaan. Ja nyt kun koneen raahasin mukaan oon taistellu netin kanssa kaks päivää. Ei oo toiminu ees sen verran, että jollekkii sivulle pääsisin. Nyt sitte olin fiksu ja tökkäsin kiinteen netin tähän vekottimeen ja tadaaaa, toimii melkein ku unelma...Oisinpa ollu fiksu vähä aikasemmin..
Mutta nyt siis viime viikolla käytiin mökillä, käytiin pari päivää kotona, ja lähettiin takasin ku tylsintä olla tälläsillä säällä kerrostalossa :/
Ehittiin kotona käydä kahesti 8km lenkillä koirien kanssa ja tutkimassa meidän kodin ympäristöö. Ja löydettiin kaikkia ihania pakkoja ja muutakii elämää. Vois useemminkii käydä tutkimassa vähä uusia paikkoja eikä vaan käydä joka päivä samat paikat läpi (Y) Ihana tunne oli pitkän lenkin jälkeen, ja siitä mentiin vielä uimaan. Koirat oli ihan innoissaan, mut seraavana päivänä ei jaksanu kotiin asti vaan jouduttiin kantaa pikku chihut kotiovelle...söpöä:)




Koirat oli ihan väsy mökkireissun jälkeen ku ei ressukat malta olla paikallaan ku vapaana saa juosta aamusta iltaan

Tää oli mahtava paikka! Jäätiin tuohon kiville istuskelemaan ja Lenni uskaltautu hakee käpyjä lammesta (Y) 
Sitte mentiin takasin mökille. Tarkotus oli olla vaan yö, mutta venähti sitten kahteen kun ei vaan halunnu millään lähtee pois. Olin ihan kesäfiiliksissä ja pakko oli tökätä söpö kukka nutturaan kiinni ja esittää kesätyttöö.

Aamulla ensin aamukahvit naamariin terassilla! Ahh...
Ja joku nero oli vetässy koko pellon matalaks heinistä nii minähän innostuin Kassun kanssa haravoimaan kaneille kuivaheinää! Euron kuvat vaan vilis silmissä miten paljon säästää ku ei tarvii joka viikko ostaa uuttaa paalia kaupasta. Mahtavaa! Läheskää koko peltoo ei kyllä jaksanu raivata mut koko lato kyllä täytty kiitettävästi. Meinattiin ensin heittää jätesäkeissä latoon mut lopuks kaadettiinkii kaikki ladon lattialle ettei homehu vaan pysyy herkullisen tuoreena. Oiskohan lähemmäks 20-30 jätesäkillistä tullu haravoitua, Näillä jos ei seuraavaan kesään pärjätä nii huhhuh!
Kassu meni sitte virvelöimään laiturille ja Lenni tuli mun kylkeen ottaa aurinkoo.
Siitä sitten taas hetkeks pellolle hommiin, syömään ja uimaan.
Illalla väsättiin omatekonen mini grilli ku kaasu oli kai oloppunu kaasugrillistä. Puskasta löyty sopivasti ritiläkii grillaukseen.




Illalla piti lähtee sitte isän kyydillä käymään Kuopiossa ku ovet oli jotenkii mystisesti menny lukkoon ja pelastus oli ovien toisella puolella...Argh, kyllä ärsytti. Noh, sain rapsutella vähä pupuja ja tuli hyvä mieli ku näin omin silmin että niillä on kaikki hyvin.. Äiti siis käy aina jänöjen luona ku oon yötä poissa. Näin kuumalla kelillä ei niitä kehtaa ottaa mukaan ku ressukat läkähtyy
Takasin tultua käytiin lähteellä juomassa jääkylmää vettä. Ja ihasteltiin auringonlaskua! <3
Sieltä sitten pulahtamaan ja saunaan. Kesän viettoa parhaimmillaan!

Kahen yön jälkeen lähettiin  siis vielä yöks Kassun kummitädin vieläkii mahtavemalle mökille. Uimaranta hiekkapohjineen ihan naaman edessä. Pääs saunasta uimaan ja uimasta saunaan (Y) Woww!
Mökki oli ihana. Huomas että nainen oli saanu vapaat kädet sisustuksessa. Minun makuun kyllä vähä liian "hieno" mökiks. Vaikka ei kyllä siis onneks mikään hirveen luksus ollukkaa.
Tuollasissa vanhoissa kiukaissa oli ihania kukka-asetelmia ja aitassa + grillikatoksessa oli lyhtyvalot ja eriväri "joulu"valot. Sielu lepäs...vaikka väkisisin oonkii vahingossa aina vähä katkera ihmisille jolla on oma mökki :( Minäkii haluun muuttaa maalle!
Uitiin, uitiin ja uitiiiin. Ja käytiin koirien kanssa soutelemassa. Illalla vaan istuskeltiin, rupateltiin myöhään ja mentiin nukkumaan.
Ja seuraavana päivänä molemmat lähti ihan masentuneena kotiin. Itku pitkästä ilosta! Pöhh..





Sellanen reissu. Nyt laitan kuvat koneelle ja teen postausta serkkujen kanssa oleilusta! Kohta ne lähteekin takasin Kanadaan:/

Asuuko tai onko joku teistä lukijoista asunut ihan ympärivuotisesti maalla? Menettääkö siinä jossain vaiheessa oikeesti  hermot ja tajunnan? : D Kertokaa ihmeessä!
Ja suuret kiitokset jälleen uusille lukijoille! <3
Nauttikaa lämmöstä vielä kun voi!




xoxo:iidu


3 kommenttia:

  1. Hahah :-D ihan maalla pikkuisessa tuppukylässä asustelen. Ainoo huono puoli maalla asumises on et jos haluu shoppaileen ni pitää istuu autossa eka vähintään puol tuntii... Ja tietysti ku tääl ei liiku ikinä ketään niin koirat pääsee metsittyy :-P. Mut hei ihanii noi teitin vhihut<3! Mullaki roikkuu mukana yks tollanen lyhytkarvanen, mut se ei oo kyllä läheskään niin siistin värinen ku noi söpöliinit ;-D.
    http://mylifedoglife.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta että jos kauppaan haluaa nii aina pitää varautua autossa istumiseen :D Mä tuun mökillä kauheen nopeesti mökkihöperöks enkä enää ees tajua vilkasta välillä peiliin.
      Hahh kiitos! Onhan nuo vähä harvinaisemman värisiä, mutta chihut on kyllä söpöliinejä ihan minkä värisinä vaan :) Kiitos kommentista!

      Poista