maanantai 19. tammikuuta 2015

~Vähän asiaa kanien aktivoinnista~

Moikka!
Nyt on ollut taas pari päivän tauko, koska mitään kummempaa ei kotona ole tapahtunut.
Tämä viikko on menny lähinnä kanien seurssa, ja oon miettiny pääni puhki minkälaisen aitauksen niille tekisin, ja mitenkä saisin keksittyä niille monipuolisia virikkeitä.
Ja eilen kävin ostamassa Tokmannista furminaattorin, samalla kun käytin kaveria postissa.
Pitkästä aikaa ostin elukoille jotain uutena, ja tätäkin hanketta oon miettiny tarkasti jo pitkään ja nyt annoin periksi ja marssin kauppaan. Eläinkaupassahan aidosta tuollaisesta saat yleensä maksaa pitkän pennin, mutta itse hankin tuollaisen Tokmannista 15eurolla, koska tuo ajaa ihan saman asian.
Kaikilta olen kuullut kehuja, ja olen lukenut arvosteluja enkä ikinä ole uskonut että tuo oikeesti muka toimisi todella hyvin. Mutta kyllähän toimiikin kuin unelma! Jopa Lilosta lähtee pieniä määriä kuolutta karvaa, vaikka sillä onkin todella lyhyt karva, eikä mikään harja ole irrottanut ennen karvaakaan. Eli suosittelen kyllä kaikille!
Pääasiassa ostin tuon Dodole, koska se on ihan järkyttävän näkönen vähä väliä, ja irtokarvojen nyppimisessä menee aina ikä ja terveys. Tuolla sain jo parissa minuutissa näkyviä tuloksia. Wohoo!

a4 a1 a2 a a3

Oon siitä asti kun joskus pienenä rääpäleenä, (eli olikohan 10-vuotiaana synttärilahjaksi) sain ensimmäiset kanit, ollut sillä kannalla, että kanit on liian seurallisia ja aktiivisia asuakseen pelkästään häkissä päivästä toiseen. Ja koskaan itselläni ei pelkkiä häkkikaneja ole ollutkaan. Mutta alussa kanit sai vaan päivät olla vapaana. Enkä nyt väitä että olen täydellinen omistaja, koska pidän kanit poissa häkissä. Enkä myöskään hauku niitä, jotka niitä joutuu suurimman osan ajasta häkissä pitämään. Monella vaan sellaista mahdollisuutta ei ole, ja oon itsekin ollut sellasessa tilanteessa, eikä se tarkoita että niitä laiminlöisi. Kani kuitenkin tarvii paljon huomiota ja nauttii hyppelehtiä suuressa tilassa. Ja mitä paremmin sen voi toteuttaa, sitä parempi :)
Itselläni on vieläkin haaveena, että joku päivä kanit saisi vielä joku päivä olla koko asunnossa vapaana niinkuin ennenkin sai. Mutta se nyt ei valitettavasti taida ihan lähittulevaisuudessa tapahtumaan, mutta edes yksi oma huone niille olisi unelma. Ehkä vielä joskus:/
Nyt on siis käytössä häkki ruokia ja tarpeita varten, ja siihen jatkettu aitaus temmellykseen.
Ei ollut kyllä tarkoitus alkaa pölisemään tuosta aiheesta, vaan siitä mitä oon koittanu väsätä kaneille, että niillä ois enemmän tekemistä ja tutkimista.

Joten nyt itse asiaan:
Tein paperirullista  tuollasia herkkurullia, joiden sisälle laitoin mm. salaattia, omenaa, ja porkkanaa.
Veikkasin että mun kanit on niin tyhmi ettei tajua että ne sais pienellä työllä nuo herkut ulos, ja oikeessa oli. Tökkäs kuonolla paristi ja hetken päästä kyllästy. Hieroin sitten nuilla herkuilla tuota koko putkee niin heti tajus vähän paremmin. Ja piti lopuks sitten aukasta nuo taitetut päädyt, koska eihän nuo hlömöt tajunnut mitenkään miten sen herkun saa sieltä ulos :D Heti kun sai yhden herkun ulos, kaikki alko kinastelemaan kuka sen saa syödä (Y)
Kovin kalliita leluja en ole hankkimassa, koska nuilla palleroilla on tapana tuhota kaikki heti. Joten tälläisissä  omatekoisissa härveleissä pysytään:D
a9 a10 a8

Koko jengi koossa :') ..kyllä, lilo pakotettiin hetkeks kanien läheisyyteen kuvan ajaks, ja sen jälkeen lähti mököttämään omaan mökkiinsä... Koska Cookie joksus pari vuotta sitten säikähtäessään näykkäs Liloa, niin se on kaneille edelleen vihainen..hittolainen
Nyt oon siis juoksuttanut kaneja myös välillä vessassa, että ne sais välillä vähän uuttakin tutkittavaa...
a19

Tälläsen vähän helpommankin herkkuputken laitoin testiin. Tästä kaikki innostuikin heti.
a5 a6 a7

Sitten alkoikin shampoopulloilla keilaaminen, ja edes takasin säntäily...
a21 a18

Aika viattomia nuo osaa esittää. Aina tuo "mitää en oo tehny"-ilme
a22

a20

Kynsien leikkaaminenkin oli näköjään muiden mielestä harvinaisen kiinnostavaa touhua..
a17 a15 a16
a14

a12

Cookie-paisti vuoalla valmiina uuniin.. ei nyt sentään
a13

Ja Lenni jaksaa kyllä aina yrittää leikkiä nuiden kanssa, ja innostuu jos jänönen liikahtaa edes sentin. Kanit ei vaan oikein ole vielä inostunut lähtemään leikkiin mukaan:(
a23



Tällä kertaa siis tälläinen kokonaan eläinpainotteinen postaus, koska niinkuin kerroin, tämä viikko on pyörinyt paljon niiden ympärillä. Eläinblogia tästä ei silti ole missään vaiheessa tulossa, vaan lifestylessä pysytään, vaikka välillä elämä pyöriikin välillä vähän enemmän karvaisten kanssa.
Toivottavasti silti piditte!:)
Ja kani- ihmiset saa jakaa kaikenlaisia kokemuksia kaneihin liittyen kuten esimerkiksi niiden käytös-häiriöistä, kouluttamisesta ja aktivoinnista.



xoxo:iidux

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti